Matras laten reinigen

Waarom je matras laten reinigen?

Je ligt gemiddeld 6 tot 8 uur per dag op je bed. Na enige tijd gaat je matras vol zitten met huisstofmijt, bacteriën en opgedroogd zweet. Ook al verwissel je je lakens elke week, en lijkt je matras helemaal schoon is dit meestal niet zo. Je matras wordt nou eenmaal vies omdat je veel zweet ’s nachts. Je verliest namelijk elke nacht tussen de 0,25 en 2 liter vocht. En laat een vochtige, warme en donkere plek nou juist dé plek zijn voor huisstofmijten om te leven en voort te planten. Krijg je hier de kriebels van? Dan is je matras laten reinigen misschien geen verkeerd idee!

Matrassen laten reinigen
Z

Gratis & vrijblijvende offerte

Niet goed geld terug!

Vriendelijk & professioneel personeel

Snel afspraak ingepland!

matras-laten-reinigen

Je matras laten reinigen door een professional

Voordelen van een professionele matras reiniging.

Het grootste voordeel van een matras laten reinigen door een professional is natuurlijk dat wij huisstofmijt, bacillen en vlekken verwijderen zodat u weer in een schoon bed kan slapen. Een schoon bed is niet het enige voordeel van een matras reinigen. Een matras laten schoonmaken door een professional brengt ook nog eens gezondheidsvoordelen met zich mee. Ieder mens ademt ’s nachts namelijk erg veel fijnstof in en dit kan je helaas niet zomaar opzuigen met de stofzuiger.

Fijnstof inademen kan allergische reacties veroorzaken waardoor de kans groot is dat de kwaliteit van je nachtrust afneemt. Ook kan het leiden tot symptomen zoals een loopneus, een geïrriteerde keel, niesbuien, jeukende/rode ogen, hoofdpijn, vermoeidheid en zelfs depressie in extreme gevallen. Dit kun je met een schone matras voorkomen! Na een matras reiniging sprayen wij deze altijd in met een beschermend middel. Dit middel zorgt ervoor dat vocht of een vlek minder snel in de matras trekt. Hierdoor blijft uw matras in de toekomst beter schoon.

Waarom je matras laten reinigen?

Je matras is een leefomgeving voor beestjes.

Een matras kun je niet even in de wasmachine doen. Uit onderzoek is gebleken dat 95% van alle matrassen verontreinigend is. Wat vaak over het hoofd gezien wordt is dat dit invloed kan hebben op je gezondheid en dat komt vooral door de huisstofmijt. Huisstofmijten zijn op zich niet schadelijk. Mensen zijn dan ook niet allergisch voor de mijt zelf, maar voor de uitwerpselen van het diertje. De witte beestjes hebben een afmeting van slechts 0,1 tot 0,6 millimeter en zijn daardoor niet zichtbaar met het blote oog. De huisstofmijt voedt zich met huidschilfers van mensen. Hierdoor zijn matrassen, kussens en dekbedden de perfecte plek voor de mijten. Je kan ze ook terugvinden op je bank of in je tapijt.

Doordat de huisstofmijt genoeg ‘voedsel’ heeft laat hij dus ook veel uitwerpselen achter. Als je hiervoor allergisch bent kan dit zorgen voor moeite met ademhalen, rode/tranende ogen, niesbuien en een verstopte neus. Nu denk je vast gelijk: Ik moet mijn matras schoonmaken. Helaas is het schoonmaken van je matras niet mogelijk met alleen warm water en een sopje. Je moet beschikken over dure apparaten. Gelukkig kunnen wij je hierbij helpen, al vanaf 29,95 komen wij bij u langs om uw matras te reinigen zodat de matras weer lekker fris is.

Hoe reinigen wij je matras?

Dé reinigingstechniek voor jouw situatie.

Een matras laten reinigen kan met verschillende technieken. Hoe wij uw matras schoonmaken ligt aan hoe vies uw matras is. Als de matras vlekkeloos is en alleen toe is aan een hygiënische reiniging gebruiken we alleen onze speciale matras reiniger. Dit apparaat beschikt over Uv-licht dat 99,7% van alle bacteriën en huisstofmijten doodt. Tegelijkertijd trilt het apparaat met een enorm hoge frequentie waardoor de bacteriën, beestjes en uitwerpselen uit de matras worden geklopt en direct worden opgezogen. Een erg effectief apparaat dus!

Vlekken uit je matras krijgen

Een grondige reinigingstechniek.

Wanneer er vlekken in de matras zitten vergt dit een andere grondige reinigingstechniek. Het verwijderen van vlekken is namelijk lastiger. Vlekken die je vaak ziet in een matras zijn urinevlekken, bloed, kots en zweetvlekken. Met behulp van een sproei- extractie machine kunnen wij deze vlekken verwijderen. De matras wordt ingespoten met een reinigingsmiddel en vervolgend wordt dit middel ingemasseerd. Wanneer het middel is ingetrokken kan de extractie beginnen. De sproei- extractie machine heeft een enorme zuigkracht, hierdoor wordt het reinigingsmiddel samen met alle vlekken uit de matras gezogen. Dit wordt herhaald tot de vlekken weg zijn en je matras niet langer vochtig is.

Tips om je matras schoon te houden

Met deze tips is het schoonmaken van je matras een makkie.

Zelf je matras schoonmaken is dus helaas niet mogelijk zonder de juiste apparatuur. Wel zijn er een aantal tips om je matras zo schoon mogelijk te houden. Als eerst is het belangrijk om een matrashoes te gebruiken. Deze matrashoes beschermt tegen eventuele urine, vuil en andere vlekken. Het voordeel van een matrashoes is dat deze wél in de wasmachine kan doen in tegenstelling tot uw matras. Om je matras en bed zo schoon mogelijk te houden is het ook van belang je lakens wekelijks in de wasmachine te doen. Je moet de lakens goed warm wassen op 60 graden. Er is gelukkig ook een machine die iedereen in huis heeft om het schoonmaken van je matras iets makkelijker te maken.

Dit is de stofzuiger. Ja, je hoort het goed. Ook als zie geen vuil op je matras kan het soms toch helpen om even je matras te stofzuigen. Een stofzuiger haalt geen beestjes of bacteriën weg maar wel eventueel stof. Je matras regelmatig en grondig stofzuigen met je stofzuiger is dus geen slecht idee. Sommige mensen beschikken over een stoomreiniger en ook deze kun je inzetten om je matras mee schoon te maken. Stoom zorgt er namelijk voor dat je matras wordt gedesinfecteerd. Doordat het zo heet is doodt het veel bacillen. Zorg ervoor dat je je matras goed laat drogen. Hij moet helemaal droog zijn voordat je weer je bed in duikt.

Vlek in bank laten reinigen
Tapijten laten reinigen

Hoelang duurt een behandeling met de matrasreiniger?

Je matras laten drogen is erg belangrijk

Een hygiënische reiniging met Uv-licht duurt in principe maximaal een half uur per matras. Een matras laten reiniging zal alleen meer tijd kosten wanneer er een vlek in de matras zit. Het verwijderen van vlekken doen wij met behulp van de sproei-extractie machine. Doordat hierbij een reinigingsmiddel wordt gebruikt blijft de matras een beetje vochtig de komende uren na het schoonmaken.

Check dus goed of je matras droog is voordat je gaat slapen. Het kost dus vooral tijd voor het vocht om op te drogen. De reiniging zelf kan erg snel en grondig worden gedaan. Uiteraard ligt dit aan de grote van de vlek maar dit duurt meestal een halfuur. Samen met de Uv-licht behandeling duurt de matras reinigen dus maximaal een uur.

JL Meubelreiniging

Wat vertellen onze klanten?

W.S.   

★★★★★

“Laatst. “

24 augustus, 2022

D. Lagae

★★★★★

” tevreden!”

7 september, 2022

Tips & vragen matrasreiniging

Tips & veel gestelde vragen.

Hoe maak je een matras schoon met urine erin?

Het is erg vervelend een urine vlek. Deze vlek is namelijk moeilijk weg te halen uit een matras. Wel is er een effectief middeltje wat wellicht kan helpen, namelijk azijn. Meng de azijn met warm water en dip een doek in het mengsel. Dep daarna met de doek op de urinevlek. Door de azijn neutraliseert als het ware de urine waardoor de geuren weer lekker wegtrekken. Wacht tot de matras helemaal droog is voordat je weer je bed in duikt. Let er wel op dat het azijn de matras niet heeft gereinigd. De bacillen zitten nog steeds in je matras. Je matras laten reinigen door een professional is dan wel zo fris.

Hoe kan ik mijn matras opfrissen?

We hebben het er net al even over gehad. Je kan je matras schoonmaken door verschillende tactieken. Bijvoorbeeld door het regelmatig stofzuigen van je matras of door gebruik te maken van een borstel. Ook doe ik zelf vaak het volgende: Elke ochtend zet ik mijn raam open voor frisse lucht, wanneer het lekker weer is laat ik het raam ook in de nacht open. Eens in de maand laat ik mijn matras buiten opfrissen, nadat mijn matras heeft gelucht draai ik hem om en leg ik hem op het bed. Door deze tips blijft je matras langer fris en het helpt ook nog eens tegen allergieën.

Moet ik mijn matras vaker reinigen als ik veel zweet in de nacht?

Ieder mens verliest vocht wanneer je slaapt alleen bij sommige mensen kan dit wel twee liter per nacht zijn. Mensen die veel of regelmatig zweten in bed kennen het gevoel wel. Je wordt wakker en je matras, deken en kussens zijn helemaal nat van het vocht. Wakker worden in je vochtige bed is niet fijn. Als dit gebeurt kun je het best je matras een beetje laten luchten buiten. Met behulp van de wind is je matras weer droog voordat je het weet. Het enige probleem is dat er vlekken kunnen ontstaan. Het wordt dan ook aangeraden om je matras en kussens vaker te laten reinigen zodat je in een fris en schoon bed kan slapen.