Bank laten reinigen

Uw bank laten reinigen
door een professional.

Wilt u uw bank professioneel laten reinigen? Bereken hier uw prijs! Wij reinigen uw bank zodat deze er weer als nieuw uitziet. Vlekken, stof & geur verwijderen in één ogenblik. Onze specialisten staan voor je klaar!

Vriendelijk & professioneel personeel

Snel afspraak ingepland!

Z

Gratis & vrijblijvende offerte

Niet goed? geld terug!

Vlek in bank laten reinigen
Vlek reinigen

Mijn Bank is vies

Bank toe aan een reiniging?

Een bank in de woonkamer is niet alleen voor comfort maar een bank kan ook erg mooi zijn. Voor de meeste mensen is de bank dan ook een veel gebruikt meubel. Onderhoud is dus van groot belang, want een vuile bank is niet alleen onhygiënisch maar ook onaantrekkelijk. Een leren bank is makkelijker te onderhouden dan een stoffen bank. Zelf een stoffen bank reinigen is namelijk niet zo eenvoudig want vuil en vlekken gaan vastzitten in de stof van de bank.

Bovendien is het ook niet aan te raden om zelf chemische middelen te gebruiken. Dit kan de stof permanent beschadigen als je niet de juiste reinigingsmiddelen gebruikt. Je bank laten reinigen door een professional is dan ook een goede optie. Wij maken namelijk gebruik van de beste reinigingsmiddelen op de markt en weten precies hoe wij uw bankstel weer als nieuw kunnen laten ogen.

De levensduur van een bank Verlengen

Hoe gaat mijn bank langer mee?

Een nieuwe bank is meestal niet goedkoop. Je wilt daarom natuurlijk dat je bankstel flink wat jaren mee gaat. Eens in de zoveel tijd je bank laten reinigen is dan een slim idee, zo gaat je bank langer mee. Wij impregneren de bank altijd na een bankreiniging, zodat je bank goed beschermd blijft. Hierbij komen uiteraard geen extra kosten kijken omdat wij snappen dat uw bank een geliefd meubel is in uw huis dat u graag lang goed houdt.

Een bank impregneren is eigenlijk niets minder en een beschermlaag aanbrengen op de bank. Deze beschermlaag zorgt ervoor dat vocht, vuil en vlekken niet in de stof van de bank trekken. Hierdoor blijft uw bankstel fris en schoon en gaat de levensduur flink omhoog. Naast het laten impregneren van je bank zijn er ook een aantal dingen die je zelf kan doen om je stoffen bank langer goed te houden.

bank-laten-reinigen

Hoe krijgen wij uw bank weer schoon?

Hoe wij te werk gaan.

JL Meubel Reiniging gebruikt een speciaal schoonmaakproces. Dit schoonmaakproces hebben wij zelf ontwikkeld en zorgt voor 97% van alle gevallen voor tevreden klanten en een schone bank. In dit schoonmaakproces zijn de machines van Kärcher en de schoonmaakmiddelen van James van essentieel belang. Door onze ervaring en kennis in het vak zorgen wij ervoor dat de textuur, kleur en kwaliteit van de bank wordt behouden. Wij houden van een geweldig resultaat en vinden het fijn om de bank weer zo goed als nieuw te laten ogen.

1.

Voorbehandeling

Als eerst moet de bank vrij zijn van stof, kruimels en dierenharen. Dit zuigen wij op met een stofzuiger. Vervolgens wordt de bank ingesprayd met een speciaal reinigingsmiddel die we inmasseren en laten intrekken.

2.

Dieptereiniging

Na het inwerken van het reinigingsmiddel wordt de bank diep gereinigd. Wij gebruiken hiervoor een sproei-/extractie machine van Kärcher. Deze machine zuigt al het reinigingsmiddel tegelijkertijd met het vuil uit de bank. Dit proces wordt meerdere rondes herhaalt tot het resultaat naar wens is.

3.

Coating

Na de reiniging van uw bank gaan we uw bank impregneren. Door het impregneren komt er een beschermlaag over de bank. Hierdoor komen er minder snel vlekken en vuil in uw bank. Als laatst wordt uw bank verfrist met een heerlijke interieur parfum.

Huisstofmijt uit mijn bank verwijderen

Professionele reiniging tegen allergieën.

In ieder huis, of je nou wel of geen huisdieren hebt, zal altijd gepoetst moeten worden. Je wilt namelijk in een lekker schoon en fris huis leven. De meeste mensen stofzuigen hun bank grondig eens in de zoveel tijd. Denk namelijk eens aan alle huidschilfers, zweet en de uitwerpselen van huisstofmijten. Naast dat dit erg onsmakelijk is kan dit ook zorgen voor gezondheidsklachten. Zo’n 25% van alle Nederlanders is allergisch voor Huisstofmijt. Misschien denk je nu waarom moet ik mijn bank laten reinigen tegen allergie?

Deze allergie brengt vervelende klachten met zich mee. Zo kan je er een verstopte neus van krijgen, jeukende ogen en kan je zelfs benauwd worden van huisstofmijt. Je bank laten reinigen door een professional eens in de zoveel tijd zorgt ervoor dat deze klachten verdwijnen. Met onze reinigingstechnieken verwijderen wij namelijk zo goed als alle huisstofmijt uit uw bank.

Meubels laten reinigen
schone-bank

Vlek in mijn bank

Zijn alle vlekken te verwijderen?

De meeste vlekken op uw bank zijn volledig te verwijderen! Vlekken zoals fruit, koffie, thee, en andere dranken hebben wij zo verwijderd. Dit vergt maximaal twee rondes met de sproei-/extractie machine. Als wij een bank reinigen waar hardnekkige vlekken in zitten vergt dit een aantal extra handelingen. Inkt, stift en vet/olievlekken zijn soms niet volledig te verwijderen. Dit is afhankelijk van het soort stof waarvan de bank gemaakt is en hoelang de vlek erin heeft gezeten. Dit komt omdat (afhankelijk van het soort vuil) de vlekken zich diep hebben vastgemaakt aan de vezels van de meubelstof.

Bij hardnekkige vlekken moeten wij de bank dan minimaal twee keer behandelen. Ook zullen er extra schoonmaakmiddelen nodig zijn speciaal voor uw type bank. Als de vlek na vier rondes nog niet is verwijderd, is de vlek helaas niet te verwijderen. Heeft u in andere meubels vlekken, zoals uw tapijt, matras of autobekleding? Ook daar kunnen wij u bij helpen!

Hoe houd ik mijn bank langer goed?

Wat kan ik zelf doen?

Er zijn een aantal dingen die je moet doen of juist niet moet doen om de levensduur van je bank te verhogen. Veel mensen weten waarschijnlijk dat je een stoffen bank niet voor het raam moet zetten waar veel zon doorheen komt in verband met verkleuring. Maar wist je ook dat veel zonlicht voor slijtage kan zorgen? Kies daarom een strategische plek in je huis waar je de bank neerzet.

De volgende tip geldt voor onze slapers. Een bank is natuurlijk een heerlijke plek om te slapen, toch is dit niet een erg goed idee. Je verliest tijdens het slapen namelijk erg veel vocht. Dit transpiratievocht is helaas niet goed voor een stoffen bank en kan zorgen voor een versnelde slijtage. Vermijd daarom overmatig slapen op je bankstel. Verder is het verstandig om de armleuning van je bank te vermijden. We bedoelen dan niet dat je je arm er niet op mag leggen of leunen maar het gaat vooral om het zitten op de leuning. Dit kan je beter niet doen omdat de rugleuningen een stuk kwetsbaarder zijn dan het zitgedeelte. Je beschadigd dan namelijk de opbouw van de bank.

Het laatste punt geldt alleen voor houders van huisdieren. Niks is gezelliger dan dat je hond lekker bij je kruipt op de bank. Helaas is dit niet goed voor je bank. Huisdieren hebben namelijk een vettere vacht en nemen vaak zand en vuil mee naar binnen. Hier heeft je bank helaas onder te lijden. Wat je kunt doen is een deken neerleggen waar je huisdier altijd zit. Zo blijft de bank schoon en langer goed.

Wat kost een bankreiniging?

Hoe wordt de prijs bepaald?

Er zijn enorm veel verschillende soorten banken. Hierdoor is de prijs van een reiniging aan huis altijd verschillend. Het verschil in de prijs komt niet alleen door het formaat van de bank. De bank kan speciale aandacht nodig hebben afhankelijk van het materiaal, grootte, kleur en de textuur. Heeft u thuis een stoffen bank met veel vlekken dan is het lastiger om uw bank weer fris en schoon te krijgen. Door onze ervaring in het schoonmaken van allerlei gestoffeerde meubels, zoals banken, fauteuils, eet- en bureau stoelen etc. weten wij precies hoe we uw bank in mum van tijd er weer als nieuw uit kunnen laten zien.

Sommige banken zijn aangetast door rook of nare geurtjes van huisdieren en vereisen daarom mogelijk een extra vergoeding. Nu vraagt u zich vast af, wat kost een bank laten reinigen nou precies? De gemiddelde kosten om aan huis uw bank te reinigen ligt tussen de 100 en 200 euro. Dit lijkt veel geld alleen een bank laten reinigen bespaard ook weer veel geld. Je vehoogt de levensduur namelijk door een reiniging.

prijs-bankreiniging

Bank professioneel laten reinigen

Welke machines gebruiken wij?

JL Meubel Reiniging zorgt ervoor dat uw meubels weer helemaal gereinigd worden. Hier hebben wij onze ervaren specialisten voor maar die kunnen het niet alleen. Daarom maken wij gebruik van de krachtige machines van Kärcher. Dit zijn professionele en geavanceerde machines die ervoor zorgen dat uw bank er weer zo goed als nieuw komt uit te zien. Wij gebruiken voornamelijk twee apparaten. Er wordt altijd gebruik gemaakt van een sproei- extractiemachine.

Deze machine haalt alle vlekken en viezigheid uit uw bank. In sommige extreme gevallen gebruiken wij de sproei- extractiemachine in samenwerking met een stoomreiniger. Dit gebeurt alleen bij hele hardnekkige vlekken. Beide machines zijn van het merk Kärcher. Kärcher bestaat al sinds 1935 en is daarom ook één van de betrouwbaarste op het vakgebied van reinigingsmachines. Met deze machines maken wij ook tapijt, matrassen en autobekleding schoon.

JL Meubelreiniging

Onze resultaten.

Reviews

Wat vertellen onze klanten?

W.S.

★★★★★

Wij laten onze bank regelmatig reinigen door JL Meubel Reiniging omdat onze kinderen allergies zijn voor huisstofmijt. Zodra de bank gereinigd is hebben ze geen last meer. Echt super!

24 augustus, 2022

D. Lagae

★★★★

Konden snel een afspraak inplannen en de vlekken zijn zo goed als verdwenen.

7 september, 2022

Veel gestelde vragen over banken laten reinigen

Veel gestelde vragen.

Hoe reinigen jullie banken?

Voor het intensief reinigen van banken bestaat de ‘sproei-/extractiemethode’. Dit wordt uitgevoerd met een sproei-/extractieapparaat. De meubelstof wordt in feite gespoeld met een reinigingsmiddel speciaal voor de soort stof van de bank. Via het mondstuk van het apparaat wordt dit door de stof gespoten en direct weer opgezogen. Dit wordt ‘diepte reiniging’ genoemd. Het reinigingsmiddel is bedoeld om het vuil los te maken van de stof. Water is het beste transportmiddel wat er bestaat en dan ook heel goed om vuil mee te krijgen.

Waarom moet je stoffen banken vaker reinigen?

Het regelmatig goed schoonmaken van stoffenbanken zorgt ervoor dat vuil niet in de meubelstof blijft zitten. Een ophoping van stofmijt, vet, stof, schimmels en bacterien laten zitten veroorzaakt schade aan de stof en is onhygiënisch. Dit vuil laten zitten heeft daarnaast een slechte invloed op de luchtkwaliteit in je huis. Eens in de zoveel tijd je stoffen bank laten reinigen is daarom een goed idee.

Hoe lang duurt het reinigen van een bank?

Je bank laten reinigen kost nou eenmaal wat tijd. Hoelang de reiniging van uw bank duurt ligt aan de grote en vervuiling van de bank. Over het algemeen kost een bank laten reinigen met vier zitplekken meer tijd dan een bank met twee zitplekken. Dit kan natuurlijk anders zijn als de bank met twee zitvlekken erg vuil is en veel vlekken heeft. Gemmideld genomen duurt een reiniging 1 tot 3 uur.

Kun je met een stoomreiniger je bank reinigen?

Een bank laten reiniging met stoom is absoluut mogelijk. Het kan zelfs zorgen voor een geweldig resultaat omdat stoom helpt bij het verwijderen van vlekken. Echter, wanneer wij een stoomreiniger inzetten wordt er goed op het materiaal van de bank gelet. Niet alle meubels kunnen namelijk tegen de hoge temperaturen van het stoom. Er zijn bepaalde stoffen banken die alleen met een meubelreiniger schoongemaakt kunnen worden voor het beste resultaat. Het is namelijk niet wenselijk dat uw bank wordt beschadigd.

Mocht het zo zijn dat uw type bank wel tegen hoge temperaturen kan dan is de stoomreiniger een handig hulpmiddel. Door de hoge temperaturen leggen bijna alle ongewenste bacteriën en andere micro-organismen het loodje. Hierbij wordt alleen water gebruikt dus zijn chemische reinigingsmiddelen overbodig. Vuil en vlekken worden zonder enige problemen losgeweekt waardoor dit erg makkelijk kan worden opgezogen door de sproei-/extractiemachine.